HENNESSY DELIVERS RENOVATIONS TO BE RECKONED WITH

Written on the 30 July 2016 by Gold Coast Business News

HENNESSY DELIVERS RENOVATIONS TO BE RECKONED WITH

IN the class of renovation and remodelling, look no further than the category-defining Hennessy Group.

Hennessy's Tallai and Varsity Lakes projects have both been recognised with Master Builders renovation and remodelling awards in different price ranges.

Director Aaron Hennessy says the Tallai house channels the client's Asian heritage, which is then coupled with an ecological design to build a large family home with guest quarters and separate living zones for the children.

"The home is complete with a peace corridor linking the guest wing and the main residence, shoji screens separating the guest wing study and the library to the reading room, plus lantern pendant lights and a feature splashback in the kitchen," Aaron says.

The renovation started in November 2014. Hennessy began by building the guest wing, which the family was able to move into while the main house was being demolished.

The existing slab was retained, alongside a number of internal and external walls. The weight of the new roof structures, which are built out of structural steel and LVL timber, meant the slab had to be underpinned in some areas.

Acoustics were important for the owners, so acoustic fabrics were used alongside heavy insulation in the walls, ceilings and floors.

At the Varsity Lakes project, three years of planning went into turning a 15-year-old house into a modern, resort-style family home.

Designed to match, the main and outdoor kitchen areas have been brought together by complementing modern appliances with stone and a timber veneer finish to the cabinetry.

Spotted gum decking used in the outside entertaining areas and front entry complements the beautiful spotted gum flooring throughout the lower level of the home.

Aaron Hennessey made effective use of a rare design element by placing the bulk heads off centre in order to disguise the heavy structural supporting beams.

"Recycled timber roof members finished with a V-joint lining were sourced from an old barn in Roma while the recycled timber posts are dressed out of old telegraph poles," says Aaron.

"We are looking forward to stage two which will consist of a front carport and first floor renovation," he says.

Other features include a focus on LED lighting to give the building an ambient night feel as well as a revamped natural granite pool coping and Italian porcelain tiles next to a spotted gum sundeck.

 
Author: Gold Coast Business News

BOOK YOUR FUNCTION SPACE HERE

 

 

 

Contact us

Email News Update Sign Up Contact Details
Subscriptions

PO Box 2087
Brisbane QLD 4001

LoginTell a FriendSign Up to Newsletter